BOUWSTEIGERS

BOUWWERKEN – DAKWERKEN – INDUSTRIE – PARTICULIER.

Algemeen genomen worden steigers voor de bouw gebouwd met modulaire steigersystemen. Modulaire steigers hebben een hogere belastingsweerstand (groep 4 >6) dan snelbouw kadersystemen (groep 2>3). Globaal worden de steigers gebouwd met een breedte van minste 1,10 m met additioneel een uitbouw naar het gebouw toe (verplaatsbare console van 0,3 of 0,6 m) die de verticale vordering van de werken van de de façade bekleding zal meevolgen.

Conform de normalisatie mag er niet meer dan één enkele werkvloer in het volledige verticale steigervak belast worden. Meer over steiger normalisaties op de pagina < DOCUMENTEN >

Door middel van specifieke software kunnen wij elk project voor u visualiseren zodat u zich op voorhand een beeld kan vormen hoe de steigerconstructie er effectief zal uitzien.

Toepassingen

  • Steigers voor kleine of grote bouwprojecten zoals sociale woningbouw, openbare infrastructuren, residentiële gebouwen of particuliere bouwprojecten.
  • Steigers van werkplatformen voor een breed scala van toepassingen, van kleine tot grote oppervlaktes, voor plafoneer-werken, leidingbouw, onderzijden van bruggen enz.
  • Steigers voor gevelisolatie en buitenbepleistering
  • Plaatsing van trappentorens voor de toegankelijkheid van gebouwen, daken, bouwputten of overbrugging met passerelle van wegen.
  • Nog zoveel meer toepassingen waarbij een veilige werkplek op hoogte wenselijk is.

Enkele montage voorbeelden: