GEVELSTEIGERS

GEVELRENOVATIES – SCHILDERWERKEN – PROFESSIONALS – PARTICULIER.

Naargelang het toepassingsgebied kan er geopteerd worden voor twee verschillende steigersystemen:

  1. Kadersteigers: Budgetvriendelijk snelbouw systeem met een gelimiteerde belastingsklasse. Ideaal voor gevelrenovatie en schilderwerken. Deze constructies worden opgebouwd met gesloten frames in combinatie met stalen en/of aluminium werkplatformen. De werkvloer breedte is over het algemeen 0.63m. Deze werkvloeren zitten vast in de constructie (dwang montage systeem) en maken dus essentieel deel uit van de stabiliteit van de steigerconstructie. Door het lagere gewicht en de pré-samenstelling van de onderdelen kan men op korte tijd een imposante constructie opbouwen met een aantrekkelijke montage prijs.
  2. Modulaire steigers: Dit steiger systeem wordt toegepast indien de werkplaats omstandigheden een zwaarder belastbare steigerconstructie vereisen of door een complexere vormgeving van het gebouw het niet mogelijk is om een veilige afstand tusen de steiger en het gebouw te realiseren (balkons, erkers, contouren).

Zowel bij kader of modulaire systemen mag er niet meer dan één werkvloer per verticaal steigervak belast worden volgens de opgegeven steiger belastingsklasse. Meer over steiger normalisaties op de pagina < DOCUMENTEN >

Het is belangrijk om het juiste steigersysteem te overwegen die voor uw toepassing het beste past

Offertes voor constructies opgebouwd met snelbouw kaders kunnen makkelijk 30% goedkoper zijn dan constructies opgebouwd met modulaire systemen.

Toepassingen

  • Gevel-steigers voor schilder of gevelrenovatie werken.
  • Steigers voor gevelisolatie en buiten bepleistering.
  • Hang -en dak steigers voor gevelbekleding of gootwerken.
  • Nog zoveel meer toepassingen waarbij een veilige werkplek op hoogte wenselijk is.

Enkele montage voorbeelden: